15 Ocak 2015 Perşembe

Pompeli

 

 Özellikle Resident Evil serisinden bildiğimiz Paul W.S. Anderson'ın yönettiği eski çağlarda geçen Pompeli köle olan bir adamın aşkını gladyatör ve felaket filmi kalıpları içinde anlatıyor.

 

Film Milo adında zamanında ailesi kötü bir komutan tarafından katledilmiş bir kölenin olaylar sonucu arenada savaşmasını anlatırken Vesuvius volkanının patlama sürecini de ele alıyor.Pompeli çok bildiğimiz gladyatör hikayesinin yanına felaket filmi sosunu eklemesiyle farklılaşıyor.Klişe olay ve diyaloglarla dolu olan Pompeli'nin; bir anda aşık olduğu kadın için savaşan cesur gladyatör ve kötü hükümdar gibi artık bıkkınlık veren hikayesinden filme tek renk katan unsur Vesuvius volkanı.Tabi bu felaket filmi unsurunu bulundurması dışında Hollywood'un bu tip ucuz hikayeli filmlerinden tek artısı sanırım Glen MacPherson'ın hiç de fena olmayan görüntü yönetmenliği.

 

 

Özellikle finaldeki klişe dışı hareketi haricinde çok bilindik bir film izliyoruz.Hikayesinden karakterlerine kadar her şey çok tanıdık.Yine de Pompeli'nin yanardağ faktörünün filmi bir kaç adım ileriye götürdüğünü düşünüyorum.İlk çeyrek özellikle zayıf geçerken arena dövüşünün başlamasıyla beraber filmde tempo artışı yaşanıyor.Kendi adıma bu sahneyi tatmin edici buldum.


Pompeli gladyatör filmleriyle felaket filmlerini birleştirme tarifinden yolan çıkan bir yapım.Birkaç olumlu unsur filmi ileri götürse de oldukça kötü bir film olmaktan kurtulamamış.

 

PUAN:5   NOT:C-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder