11 Temmuz 2014 Cuma

Robocop

  Son dönemde alışık olduğumuz eski bilimkurgu yapımlarının yeniden çevrimlerine eklenen Robocop ,robot ve insan olma arasında gidip giden Alex Murphy'nin öyküsünü anlatan bir polisiye bilimkurgu örneği.Bu defa Elite Squad serisiyle adından söz ettiren Brezilyalı yönetmen José Padilha yönetmen koltuğunda.Film baştan sona aksamayan kaliteli bir seyirlik sunarken bilimkurgu anlamında akıllarda çok yer etmeyi başaramıyor.Alex Murphy'yi canlandırması için seçilen Joel Kinnaman ise filmin en büyük eksikleri arasında yer alıyor.


Yaşanan bir patlama sonucu büyük yara alarak hayatta kalan Alex Murphy'nin robot polis olarak hayata geri döndürülmesi anlatılıyor.Bir yandan bu robotları pazarlamak için sabırsızlanan şirket üyeleri diğer taraftan da Alex'in geçmişi olayları daha da karıştırıyor.José Padilha özel efektleri çok ön planda tutmayıp, aksiyon şovundan ziyade hikayedeki politik ve dramatik unsurlara yoğunlaşıyor.Fakat burada hikayenin bilimkurgu damarının üzerinde çok durmamasıyla hataya düşüyor.

 

 

Robocop özellikle kaliteli çekilmiş aksiyon sahneleriyle keyifli bir seyirlik sunmayı başarıyor.Hemen filmin girişinde Tahran kenar mahallelerinde gerçekleşen başarılı aksiyon sahnesiyle de bunu müjdeliyor.Senaryo Alex, ailesi ve şirket üçlüsü arasında geziniyor.Televizyon sunucusu Pat Novak (Samuel L. Jackson) 'ı da sık sık ekrana getirerek olayın politik boyutunun üzerinde duruyor.Son olarak Joel Kinnaman'ın mimiksiz ve ruhsuz performansı sonrası kendisinin yeni Robocop için yanlış seçim olduğuna deyinebiliriz.

 

PUAN:6.7   NOT:B-


 

 


2 yorum:

  1. İyi bir eleştiri olmamış. Bir eleştiriden çok bir ufak bir yorum bu. Film gayet iyi. Daha çok eleştiri okumanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok uzun bir eleştiri yazmadım.Sanırım üzerine uzunca yazacak çok birşey olmadığını düşündüğümdendir.Film bence de kötü değil daha çok 'fena değil' kalıplarında.Öneriniz için teşekkürler :)

      Sil