23 Nisan 2014 Çarşamba

Miss Violence

 

Yunan yönetmen Alexandros Avranas'ın Venedik Film Festivalinden en iyi yönetmen dahil bir çok ödülle dönen filmi Miss Violence kuşkusuz 2013'ün en çarpıcı filmlerinden biri.Film, 11. yaş gününde balkondan atlayarak intihar eden bir kızın ardından ailenin içinde bulunduğu drama odaklanıyor.Film ilerledikçe bu farklı aile tablosunun içinden kan donduran gerçekler ve sapkınlıklar ortaya çıkıyor.Miss Violence daha önce görmeye pek alışık olmadığımız bir aile tablosu ortaya koyarken seyirciyi çarpmasını iyi biliyor.Filmde ayrıca Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizin sinemasına yansıttığı etkileri de görmek mümkün.


Film yapı olarak oldukça sıra dışı bir intihar sahnesiyle açılışı yapıyor.Ardından baba karakterini odağına alarak bir aile tablosu ortaya koyuyor.Bu aile tablosundaki rahatsız edici unsurlar film ilerledikçe üzerine bir tuğla daha koyuyor ve daha da derinleşiyor.Filmden çıktığınızdaysa üzerine düşünmenizi sağlayan büyük bir derinlik bırakıyor.

 

Kuşkusuz bu yapı da en büyük pay Alexandros Avranas'a ait.İlk sahnenin ardından yavaş yavaş üzerine koyarak ilerliyor.İyi senaryosunu çarpıcı bir dille anlatmayı başarıyor.Yönetmen sonlara doğru artan rahatsız edici sahnelerde damakta Haneke'nin tarzına yakın bir tat bırakıyor.Filmdeki karakterler arasından özellikle baba karakteri ise kolay kolay unutulacak cinsten değil.Yer yer ise ekonomik sıkıntının altı çiziliyor ki bu unsur çok üzerinde durulmamasına rağmen filmin derinliğinde kilit taşı bir rolde.



Alexandros Avranas bir yönetmen olarak her şeyi doğru yapıyor ve amacına ulaşmayı başarıyor.Alexandros Avranas ile sinema yeni bir minimalist yönetmen kazanmış olabilir.Filmin oyuncularına değinecek olursak hepsinin rollerinin üstesinden geldiğini söyleyebiliriz.Sanırım en çok karakterinin de ön planda olmasından dolayı Themis Panou göze çarpıyor.Ayrıca filmde kullanılan mat tonların filmin ruhuna iyi oturduğuna değinmek gerek. Filmi izlemeden okumayın  Son olarak babanın kızını iki kişiye sattığı seks sahnesi kolay kolay unutulacak cinsten değil.Yönetmen sahneyi mükemmel bir şekilde ele alırken sahnenin uzun süresi ise avantajına olmuş. Filmi izlemeden okumayın


PUAN:7.8   NOT:A-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder